[dcd-avg no-return='true'][/dcd-avg] Archief Encyclopedia - De Computerdienst [dcd-avg no-return="true"][/dcd-avg]

Shared hosting

Shared hosting is de meeste voorkomende vorm van hosting ook wel webhosting genoemd. Hiermee huur je een stukje opslag en rekenkracht op een server. De server deel je met andere klanten. Omdat anderen ook gebruik maken van dezelfde server, zijn de maandelijkse kosten ook heel laag.

Voordelen van shared hosting

  • Goedkoop
  • Bestanden 24/7 online en beschikbaar
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Makkelijk uitbreidbaar

Nadelen van shared hosting

  • Gedeelde capaciteit
  • Beperkte opslag
  • Anderen op de webhost kunnen soms voor problemen zorgen
  • Vaak geen mogelijkheid om stored procedures aan te maken en uit te voeren.

Social Media

Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Voorbeelden van dit laatste zijn weblogs, waar lezers reacties achterlaten door middel van een reactieformulier.

Voorbeelden van Sociale Media's

Stored procedures

Een stored procedure (opgeslagen procedure) is een programma dat bewaard wordt binnen een database. Opgeslagen procedures worden gewoonlijk geschreven in een daarvoor geschikte databasetaal. Het voordeel van een opgeslagen procedure is dat ze draait binnen de database zelf, op de databaseserver. Daardoor heeft de procedure direct toegang tot de gegevens die ze moet manipuleren, en moet ze maar alleen de resultaten naar de gebruiker terugsturen. Dit vermijdt het over en weer sturen van grote hoeveelheden gegevens.

Opgeslagen procedures worden meestal gebruikt wanneer een bepaalde groep wijzigingen op de database logisch bij elkaar horen. Het is dan verstandig deze wijzigingen te groeperen in één opgeslagen procedure.

Wilt u liever dat wij u op een ander tijdstip terugbellen?
Vul dan onderstaand formulier in!