[dcd-avg no-return='true'][/dcd-avg] Wat is online backup en waarom heb ik dat nodig? - De Computerdienst [dcd-avg no-return="true"][/dcd-avg]

Wat is online backup en waarom heb ik dat nodig?

Wat is online backup?

Met goede backups kunt u voorkomen dat u al uw data kwijt raakt. In sommige gevallen kan het ontbreken van een goede backup zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar brengen.

Als u één van de onderstaande gedachtes wel eens heeft gehad in de afgelopen tijd dan is het zeker belangrijk om goede backups te maken:

"help, ik ben al mijn bestanden kwijt"

"computer heeft ransomware virus, hoe kan ik die verwijderen"

"ik ben belangrijke bestanden kwijt"

"mijn harde schijf is defect"

"mijn bestanden zijn gegijzeld"

"ik kan mijn foto's niet meer terugvinden"

"mijn computer is gecrashed en ik heb geen backup"

"mijn laptop is gestolen en ik ben al mijn bestanden kwijt"

En natuurlijk iedere andere situatie die te maken heeft met het kwijt raken van al uw belangrijke data! Een backup is namelijk een reservekopie van alle belangrijke bestanden op uw computer, NAS, server, Onedrive, etc. Deze kopie heeft u eigenlijk nooit nodig... totdat één van de bovenstaande situaties ontstaat.

Waarom dan een backup online opslaan?

Veel mensen maken een backup op een USB stick of een externe harde schijf. Echter is het tegenwoordig heel eenvoudig om uw backup op een onafhankelijke locatie op te slaan zodat u nooit bang hoeft te zijn dat u deze kwijt raakt.

Enkele voordelen van een backup in de cloud zijn:

 • Bij diefstal, brand, etc. hoeft u niet bang te zijn dat de backup verloren gaat;
 • Een virus zal uw backup niet snel versleutelen, dit gebeurt wel wanneer u uw USB stick of externe schijf aansluit op een besmette computer;
 • De backup wordt versleuteld opgeslagen, dus niemand kan de backup openen zonder de encryptie-sleutel;
 • U hoeft niet bang te zijn dat het apparaat waar uw backup staat defect raakt, van de backup servers worden namelijk ook backups gemaakt.

Met een online backup heeft u eigenlijk een soort data-verzekering afgesloten.

Backups zijn pas waardevol als ze regelmatig gemaakt worden

Af en toe een backup maken zorgt voor schijn-veiligheid. Hoeveel werk verzet u in een goede maand? Stel u dan eens voor als uw backup 2 of 3 maanden oud is? Om de één of andere reden zijn de meeste mensen niet consequent in het maken van backups en komt het dus regelmatig voor dat ze maanden aan data kwijt zijn. De frustraties zijn dan enorm en vaak brengt het helaas ook financiële gevolgen met zich mee. Het is het beste om iedere dag een backup te maken van uw data.

Met ons Online Backup abonnement wordt er dagelijks een backup gemaakt van de gewijzigde bestanden. Op deze manier bent u hooguit één dag werk kwijt.

Met een online backup abonnement kunt u met een gerust hart al uw belangrijke data opslaan.

Dagelijkse controle van de backups

Dagelijks wordt er gecontroleerd of de backup goed is gegaan. Wanneer dit niet het geval is wordt er direct actie ondernomen om te bekijken waarom een backup niet is gelukt. Enkele oorzaken hiervan zijn:

 • Stroomstoring;
 • Internetstoring;
 • Computer waar de backup op draait heeft een update gehad en zichzelf uitgeschakeld;
 • Problemen met Windows of Mac OS;
 • Een virus voorkomt het maken van een backup.

Het controleren van de backups is eigenlijk misschien nog wel belangrijker dan de cloud backup zelf, hiermee maken wij dan ook het verschil met bijv. KPN Online backup, Argeweb, Strato, Acronis, etc.

Op welke systemen kan een online backup gemaakt worden?

De software van Mindtime backup zorgt voor backups van al uw data op computer, lokale opslagmedia, Microsoft Onedrive, Office365, Exchange Online, NAS en nog veel meer apparatuur. Wij zorgen er voor dat de software op de juiste wijze wordt geinstalleerd en ingesteld.

De software kan gebruikt worden voor:

 • Online backups Windows 7;
 • Cloud backups Windows 8;
 • Externe backups Windows 10;
 • Backups in de cloud iMac en Macbook;
 • Backups op Mac OS X (Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra, Mojave);
 • Rechtstreeks op een NAS van QNAP of Synology.

Hoe werkt de backup voor Office365 Exchange Online of Onedrive (ook Googledrive en Dropbox)?

Met onze software is het mogelijk om van één of meerdere Office 365 Exchange Online mailboxen een kopie te maken, hier is geen computer voor nodig. De backup wordt gemaakt op de backup server zelf. Natuurlijk wordt ook deze backup voorzien van beveiligde encryptie zodat onbevoegden de data niet kunnen openen.

Tevens kan er een online backup gemaakt worden uw cloudbestanden van OneDrive, GoogleDrive of Dropbox.

Een online backup van uw cloudbestanden is net zo belangrijk als van uw lokale data. Een encryptievirus slaat namelijk ook over naar uw cloud opslag!

Ransomware en cryptoware

De consumentenbond heeft een uitgebreide pagina geschreven over dit soort gijzelsoftware. Hieronder vindt u links naar de verschillende onderdelen:

 1. Wat is ransomware?
 2. Kenmerken cryptoware (ransomware die versleutelt)
 3. Praktijkvoorbeelden ransomware-mails
 4. Bestanden redden
 5. Kenmerken politievirus (ransomware zonder versleuteling)
 6. Politievirus (ransomware zonder versleuteling) verwijderen 
 7. Ransomware en andere malware voorkomen
 8. Anti-ransomware programma's
 9. Niet versleutelbare back-up maken
 10. Ook op Apple en Linux?

Laat u vooral niet afschrikken door bovenstaande informatie, hoe vervelend zo'n virus ook is... met een goede online backup bent u voorbereid.

Voordelen van online backup

 1. Goede en stabiele ‘state-of-the-art’ online backup software;
 2. Dagelijks of zelf ieder uur een automatische backup van de geselecteerde data;
 3. De data wordt naar de servers verstuurd via een beveiligde https-verbinding;
 4. De data wordt veilig versleuteld met uw persoonlijke encryptiesleutel. De data wordt vervolgens opgeslagen in zeer goed beveiligde en gecertificeerde Nederlandse datacenters op eigen servers van Mindtime Backup. Wij gebruiken de zeer veilige 256-bit AES-encryptie voor het coderen van uw data. Het uitlezen, oftewel de decryptie van de data gaat alleen met behulp van de encryptie-sleutel, waardoor de data alleen voor de eigenaar van de data toegankelijk is. Niemand kan er verder bij, zelfs wij niet zonder sleutel. Een veilig gevoel!
 5. Met onze nieuwste software maakt u ook veilige backups van de cloud zoals Office 365 en Exchange Online en andere data die u in de cloud heeft opgeslagen;
 6. De backup wordt rechtstreeks vanuit de cloud naar onze backup server gemaakt. Daarvoor hoeft dus geen computer aangezet te worden;
 7. Mindtime Backup is ISO/IEC 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, dus de wijze van omgang met uw data, privacy en eventuele patiëntgegevens zijn maximaal gewaarborgd!
 8. Hoogwaardige support door onze eigen hoogopgeleide engineers;
 9. Geschikt voor iedere ondernemer die lokaal of in de cloud werkt;
 10. Dagelijkse controle van uw backups.

 

Wilt u liever dat wij u op een ander tijdstip terugbellen?
Vul dan onderstaand formulier in!